De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Shakespeare kent me beter dan mijn lief (2021, Borgerhoff & Lamberigts) Ibe (22) is niet zoals andere studenten: ze dweept met Shakespeare, en de bibliotheek op haar Gentse kot voorziet haar ruime vriendenkring van kwaliteitslectuur. Haar passies voor mode en literatuur spatten van haar instagramaccount. Haar debuut is een inspirerende mix van filologie, millennial-columns en autobiografie. Aan de hand van zes grote (en heel erg dode) auteurs als Austen en Salinger gidst Ibe ons door levenslessen, anekdotes en literaire wetenswaardigheden. En zo pleit ze voor een nieuwe, eigentijdse lezing van die oude klassiekers.

Wie is Ibe Rossel? Als 22-jarige debuteert ze met 'Shakespeare kent me beter dan mijn lief' - Groen Gebladerte (afl.3)

Debuut Radio 1

Groen Gebladerte

Voor een gesprek over boeken neem je liefst ruim de tijd, en daar is een podcast de ideale habitat voor. Zo is er net een nieuwe aflevering verschenen van Groen Gebladerte, de podcast op Radio1.be waarin Tom De Cock acht debuterende schrijvers thuis bezoekt om het te hebben over hun eerste stappen in de literaire wereld en in hun boekenkast speurt naar de boeken die voor hen het verschil maken.

In aflevering 3 krijgt Ibe Rossel op haar kot in Gent het bezoek van Tom De Cock.

Ibe Rossel (1999)

Ibe (22) is niet zoals andere studenten: ze dweept met Shakespeare, en de bibliotheek op haar Gentse kot voorziet haar ruime vriendenkring van kwaliteitslectuur. Haar passies voor mode en literatuur spatten van haar instagramaccount. Haar debuut 'Shakespeare kent met beter dan mijn lief' is een inspirerende mix van filologie, millennial-columns en autobiografie. Aan de hand van zes grote (en heel erg dode) auteurs als Austen en Salinger gidst Ibe ons door levenslessen, anekdotes en literaire wetenswaardigheden. En zo pleit ze voor een nieuwe, eigentijdse lezing van die oude klassiekers.

Luister en lees hier meer

En lees hier wie de andere 7 toptalenten zijn

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief