De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

'De rode komeet'- biografie over tragische leven van Sylvia Plath

Poëzie NRC

Ze was verlaten door haar grote liefde, kreeg elektroshocktherapie en kampte met een afgunstige moeder: de verbluffende biografie De rode komeet, door de Britse hoogleraar Heather Clark, gaat over het tragische leven van de briljante Sylvia Plath. Waarom legde ze op haar dertigste haar hoofd in de gasoven?

In deze aflevering van Tussen de regels gaat presentator Michel Krielaars in gesprek met boekenredacteur Rosan Hollak en speciale gast Maaike Meijer, emeritus hoogleraar genderstudies van de Universiteit van Maastricht.

Samen gaan zij dieper in op het leven van Plath: de mannenwereld van de jaren vijftig en zestig, waarin ze als getalenteerde, seksuele vrouw geen kant op kon; haar stormachtige relatie met Ted Hughes; het beroemde gedicht Daddy; haar onaangename trekjes én de laatste, barre winter van haar leven. Bovenal wil je na deze aflevering Sylvia Plaths biografie zo snel mogelijk lezen.

Beluister de podcast op NRC.nl

Dringend nood aan een gesprek? Bel dan 1813 of surf naar https://www.zelfmoord1813.be/.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief