Hoe zal de wereld eruitzien na corona? Ilja Leonard Pfeijffer blikt vooruit in een extra Vranckx & Byloo

VRT NWS

Hoe Italië als eerste land in Europa meer en meer in de greep van het coronavirus kwam, kon je op de voet volgen in de krantencolumns van Ilja Leonard Pfeijffer. Zijn aantekeningen werden gebundeld in ‘Quarantaine. Dagboek in tijden van besmetting’.

De wereld na corona

Deze zomer trok Rudi Vranckx voor zijn documentaire 'Een zomer als geen andere' door Europa met een camper, om te onderzoeken hoe de coronacrisis de wereld zou veranderen. Een van zijn haltes was de Italiaanse stad Genua, waar hij de schrijver Ilja Leonard Pfeijffer interviewde. Dat gesprek, waarvan enkele quotes al te zien waren in de televisiereeks, kan je nu integraal beluisteren als podcast in de reeks 'Vranckx & Byloo'.

De woorden van de auteur zijn vandaag zo mogelijk nog relevanter dan toen: 'Het domste dat we zouden kunnen doen, is terugkeren naar de wereld van voor februari'.

'Je zou toch hopen dat we ook wat lessen leren uit deze coronacrisis', zo steekt Pfeijffer van wal. Een klein uurtje lang zoeken hij en Vranckx het antwoord op een hele resem vragen. Hebben de populisten het onderspit moeten delven? Wat is nu het belangrijkst: de volksgezondheid of de economie? Hoe moet het politieke leiderschap van morgen eruit zien? En wat wordt de volgende grote uitdaging voor de mensheid?

De nieuwe aflevering met Ilja Leonard Pfeijffer is nu beschikbaar op alle podcastkanalen. Praat mee over de podcast in de Facebookgroep Vranckx & Byloo of stuur jouw ‘message to Rudi’ in via vb@vrt.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief