De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

deBuren

Radioboeken en citybooks - audioverhalen van Vlaamse en Nederlandse auteurs

deBuren

Radioboeken zijn intieme ontmoetingen met Nederlandse en Vlaamse auteurs. Het zijn verhalen geschreven in opdracht van deBuren, Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat, en door de auteurs zelf voorgelezen. Radioboeken kun je nergens lezen, want ze verschijnen niet in druk. Enkel te beluisteren!

De citybooks van deBuren zijn ideaal voor reisliefhebbers in lockdowntijden... Het zijn korte verhalen van internationale schrijvers waarmee je fascinerende, niet voor de hand liggende steden ontdekt in Europa en ver daarbuiten. Vijf auteurs gaan in residentie in een stad en verwerken hun ervaring in een kortverhaal, een essay of een reeks gedichten.

De citybooks verschijnen als audioboek van 30 minuten en als e-book en webtekst van zo’n 4.000 woorden. Ieder citybook is beschikbaar in het Nederlands, Engels en Frans en in de lokale taal van de steden. Zo zijn er citybooks in het Afrikaans, Duits, Pools, Macedonisch, Albanees, Spaans, Portugees, Georgisch, Armeens, Roemeens, Indonesisch en Italiaans. Telkens ging er een fotograaf mee op residentie en zo wordt elk citybook voorzien van foto's van de stad in kwestie.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief