De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

©Evie Lippens

In de boekenkast van Stijn Vranken, de tv-maker die debuteert als auteur

Fictie VRT NU

Groen Gebladerte

Voor een gesprek over boeken neem je liefst ruim de tijd, en daar is een podcast de ideale habitat voor. Zo is er net een nieuwe aflevering verschenen van Groen Gebladerte, de podcastreeks waarin Tom De Cock acht debuterende schrijvers thuis bezoekt om het te hebben over hun eerste stappen in de literaire wereld en in hun boekenkast speurt naar de boeken die voor hen het verschil maken.

In de zevende aflevering krijgt Stijn Vranken Tom De Cock over de vloer om het te hebben over lezen en het leven.

Over Stijn Vranken (°1973)

Stijn Vranken volgde een richting met maar liefst negen uur wiskunde, omdat hij er zeker van was dat hij wetenschapper zou worden. Maar op de infodag van de universiteit werd de prestatiedruk hem duidelijk en veranderde hij van gedachten: het werd pol en soc. Toch liet de wetenschap hem nooit los. Hij kwam later bij Woestijnvis terecht, waar hij het land doorkruiste als reporter voor Man bijt hond en aan de wieg stond van programma’s als De Ideale Wereld en Hotel Romantiek. Hij woont met vrouw en kinderen in Limburg. Dit jaar debuteerde hij met de roman 'Over Een bepaalde dag in het leven van iedereen'

Luister op VRT MAX en lees hier meer over Stijn Vranken.

En lees hier wie de andere 7 toptalenten zijn

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief