De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

©Evie Lippens

In de boekenkast van Dorien de Wit, winnares van de Poëziedebuutprrijs 2022

Poëzie VRT NU

Groen Gebladerte

Voor een gesprek over boeken neem je liefst ruim de tijd, en daar is een podcast de ideale habitat voor. Zo is er net een nieuwe aflevering verschenen van Groen Gebladerte, de podcastreeks waarin Tom De Cock acht debuterende schrijvers thuis bezoekt om het te hebben over hun eerste stappen in de literaire wereld en in hun boekenkast speurt naar de boeken die voor hen het verschil maken.

In de achtste en laatste aflvering van dit seizoen krijgt Dorien de Wit, winnares van de Poëziedebuutprijs 2022, in Amsterdam Tom De Cock over de vloer. Luister op VRT MAX!

Over Dorien de Wit

Dorien de Wit (1980) had een hoofd vol dingen die verteld moesten worden, en dus ging ze naar de Kunstacademie. Vandaag maakt ze installaties, die vaak een mengvorm zijn van taal en expositie, en prachtige audiowandelingen. Dit jaar bundelde ze ook haar gedichten in een debuut met de titel 'Eindig de dag nooit met een vraag'. Een frisse, zintuigelijke verzameling van observaties, omkeringen en bedenkingen, die prompt de Poëziedebuutprijs 2022 kreeg. Dorien woont en werkt normaalgezien in hartje Amsterdam, maar vertrekt binnenkort op schrijfresidentie in Maastricht. Een wel bepaald boek reist altijd met haar mee. Luister naar de podcast en ontdek welk.

Luister op VRT MAX en lees hier meer over Dorien de Wit.

En lees hier wie de andere 7 toptalenten zijn.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief