De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

©Evie Lippens

In de boekenkast van debuterend graphic novel-auteur Stephan Louwes

Graphic novel VRT NU

Groen Gebladerte

Voor een gesprek over boeken neem je liefst ruim de tijd, en daar is een podcast de ideale habitat voor. Zo is er net een nieuwe aflevering verschenen van Groen Gebladerte, de podcastreeks waarin Tom De Cock acht debuterende schrijvers thuis bezoekt om het te hebben over hun eerste stappen in de literaire wereld en in hun boekenkast speurt naar de boeken die voor hen het verschil maken.

In aflevering 5 krijgt Stephan Louwes in Leuven het bezoek van Tom De Cock. Hij debuteerde in 2021 als graphic novel-auteur.

Over Stephan Louwes

Stephan Louwes (°1993) is een bevlogen Leuvenaar met Nederlands-Surinaamse roots, die als kind begon met schetsen maken en nooit meer stopte. Hij heeft een master in Graphic Storytelling van de LUCA School Of Arts op zak. Zijn masterproef Limbo werd ook meteen zijn debuut, en nieuw werk volgt in hoog tempo. Hij zit als zelfverklaard ADHD-konijn nooit stil, en dus combineert hij moeiteloos een job in de supermarkt met drie uur intensief tekenen per dag. Hij werkt momenteel aan het derde deel van zijn Limbo-reeks én een project met zijn jeugdheld, YA-auteur Johan Vandevelde.

Luister op VRT MAX en lees hier meer over Stephan Louwes.

En lees hier wie de andere 7 toptalenten zijn

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief