De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

©Evie Lippens

In de boekenkast van booktokker en debuterend YA-auteur Doreen Hendrikx

VRT NU

Groen Gebladerte

Voor een gesprek over boeken neem je liefst ruim de tijd, en daar is een podcast de ideale habitat voor. Zo is er net een nieuwe aflevering verschenen van Groen Gebladerte, de podcastreeks waarin Tom De Cock acht debuterende schrijvers thuis bezoekt om het te hebben over hun eerste stappen in de literaire wereld en in hun boekenkast speurt naar de boeken die voor hen het verschil maken.

In aflevering 6 krijgt Doreen Hendrikx in Antwerpen het bezoek van Tom De Cock.

Over Doreen Hendrikx

Doreen (°2000) is nog piepjong maar heeft al een indrukwekkend cv: dubbel Belgisch kampioen judo, spoken word performer, student Handelsingenieur, social media storyteller bij een grote krant, en nu ook Young Adult-auteur. Ze kwam uit Limburg naar Antwerpen om te studeren, bleef daar plakken, en schrijft er aan haar volgende boek. Doreen is ook diep geworteld in de Booktok-community, en raadt zelf regelmatig boeken aan op Instagram en Tiktok. In 2021 kroop ze zelf in de pen voor haar debuutroman 'Zout'.

Mijn goeie vriendin Rima Orie en ik zijn allebei beginnen schrijven op Wattpad, een soort Facebook voor verhalen. Vooral bekend van foute fanfictie en slechte rommel, maar er zijn ook wereldberoemde schrijvers uit voortgekomen.

Luister op VRT MAX en lees hier meer over Doreen Hendrikx.

En lees hier wie de andere 7 toptalenten zijn

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief