De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

(Her)Ontdek het luisterspel met commissaris Van In

Radio 2

In september 2000 startte Radio 2 met de uitzending van een dagelijks radiofeuilleton rond de onderzoeken van commissaris Van In. Van In? Ja, inderdaad, de enige echte commissaris Van In, het hoofdpersonage uit de thrillers van de betreurde Pieter Aspe. Elke weekdag kregen de luisteraars één aflevering te horen.

Naar aanleiding van het overlijden van Pieter Aspe, gaan we even terug in de tijd en (her)ontdekken we de reeks rond de avonturen van commissaris Van In. Die reeks was trouwens een primeur voor Vlaanderen: het was de eerste interactieve productie ooit. Op het einde van elke week - vijf afleveringen - konden de luisteraars telefonisch en/of per mail Van In tips doorspelen bij zijn onderzoek, om hem op het goede spoor te zetten.

In totaal zijn er 12 reeksen van Commissaris Van In gemaakt. Heb je alle boeken van Pieter Aspe gelezen? Geen probleem! Voor dit hoorspel baseerde Pieter Aspe zich wel op bestaande werken, maar gaf hij er andere plotwendingen aan. Dus ook voor wie zijn boeken kent, zijn dit nieuwe verhalen die je zeker moet ontdekken!

Veel luisterplezier!

TIP: je kan alle afleveringen van deze reeks via de Radio 2-app beluisteren!

Of op radio2.be


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief