'Gebladerte' met striptekenaar Nix

Boekentips LangZullenWeLezen


Voor de podcastreeks 'Gebladerte' kruipt Tom De Cock in de boekenkast van striptekenaar Nix. Op zoek naar nieuwe parels, oude curiosa, klassiekers, guilty pleasures en dat ene essentiële boek. Maar ook naar de ziel en de inspiratiebronnen van de lezende schrijver zelf.

Over Nix

De 50-jarige Nix heet in zijn dagelijks bestaan Marnix Verduyn. In een duister verleden was hij ingenieur bij Belgacom, maar op een dag besliste hij zijn kantoor achter zich te laten en voluit voor zijn passie te gaan: schrijven en tekenen. Hij maakte furore met de comic-tweeling Kinky & Cosy, die op heerlijk brutale wijze de kleine kantjes van mens en maatschappij blootleggen. Vandaag is hij een van de meest succesvolle auteurs in Vlaanderen: zijn stripversie van het programma De buurtpolitie staat permanent in de top tien van de boekenverkoop. Hij is West-Vlaming van geboorte, maar volgde de liefde naar het Hageland.

“Toen ik met mijn team aan Kinky & Cosy werkte, waren we de hele dag moppen aan het bedenken, maar er werd bijna nooit gelachen. Dat was ernstig werk.”

“De stripreeks van De buurtpolitie is regelmatig het best verkopende boek van Vlaanderen. Strips zijn waanzinnig populair. En toch weten de meeste ouders amper wat hun kinderen lezen. Urbanus: wordt massaal gelezen, geen ouder die weet wat erin staat. Want ja, "dat is voor kinderen…"

Beluister de podcastaflevering met Nix via iTunes, Spotify of Google Podcast.

Beluister ook de andere afleveringen

'Gebladerte' werd gerealiseerd in samenwerking met sabam for culture.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief