'Gebladerte' met Arnout Hauben

Boekentips LangZullenWeLezen


Voor de podcastreeks 'Gebladerte' kruipt Tom De Cock in de boekenkast van Arnout Hauben. Op zoek naar nieuwe parels, oude curiosa, klassiekers, guilty pleasures en dat ene essentiële boek. Maar ook naar de ziel en de inspiratiebronnen van de lezende schrijver zelf.

Meer over 'Gebladerte' met Arnout Hauben

Arnout is 43, woont in Schaarbeek met zijn vriendin en twee tienerkinderen. Hij werd door Vlaanderen aan de boezem gedrukt als de man die naar Compostella stapte in Man Bijt Hond. Hij nam afscheid van Woestijnvis om samen met een paar gelijkgestemden het productiehuis De Chinezen uit de grond te stampen. Vandaag een gevestigde waarde, waarmee Arnout o.a. programma’s als Ten Oorlog en Rond De Noordzee maakte. Bij elk van die programma’s hoort een boek, waar Arnout co-auteur van is.

Enkele fragmenten uit 'Gebladerte' met Arnout:

  • “Mijn lievelingsroman is Kapitein Corelli’s Mandoline. Vergeet de film. Als je het boek nog niet gelezen hebt: gelukzak. Die humor, dat liefdesverhaal! En het gaat ook over de Tweede Wereldoorlog, dat werkt bij mij altijd.”
  • “Lezen is voor mij ontsnappen uit de wereld. Ik moet heel veel non-fictie lezen voor mijn werk, maar als ik tijd heb – en die máák ik als het moet – neem ik een roman vast en begin ik te dromen.”
  • "Ik ga graag naar boekhandels waar nog iemand achter de toonbank staat die zelf ook veel leest. En die me dan iets kan aanbevelen dat bij mij past. Een beetje zoals een goeie psycholoog."
  • "Eigenlijk geef ik niet graag boeken cadeau. Je doet de mensen iets áán. Je voelt je altijd verplicht om dat te lezen, dat kan echt een last zijn. Maar er zijn boeken zoals Het achtste leven die een uitzondering zijn. Meer dan 1000 bladzijden die ik aan vrienden cadeau doe, die mijn vriendin móest lezen van mij."

Beluister de podcastaflevering met Arnout via iTunes, Spotify of Google Podcast.

Beluister ook de andere afleveringen

Gebladerte is een productie in samenwerking met sabam for culture.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief