De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

De Riviera naar 'The South of France for Art Lovers', de culturele reisgids van Eric Rinckhout

Non-fictie Klara

Over historische plekken en kunstenaars aan de Côte d'Azur. Hoezo, het liedje 'La Mer' van Charles Trenet gaat niet over de zee? En hebben wij daar echt een Belgisch eiland? Ballerina Isodora Duncan vond er de dood in haar cabrio maar er was geen sprake van een crash? Kunstjournalist Eric Rinckhout reist langs de Cote d’Azur met verhalen over de iconische plekken en beroemdheden die daar woonden of flaneerden. Hij schreef de culturele reisgids 'The South of France for Art Lovers'.

Met verhalen over schilders als Henri Matisse, Pablo Picasso, Paul Signac en Vincent van Gogh, schrijvers als W. Somerset Maugham, Cyriel Buysse, Maurice Maeterlinck, Virginie Loveling, Erika en Klaus Mann, de Russische tsaar Alexander II, violist Nicoló Paganini, filosofe Simone de Beauvoir…

'Tjonge jonge, om duimen en vingers van af te likken. Dàt wordt mijn zomerpodcast', vertelt Flip Feyten over 'De Riviera' op vrtnws.be.

Beluister de reeks op klara.be of de podcastpagina van VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief