Fictie

‘Aan het einde van de nacht’ van Nir Baram

Fictie Het leesvirus

In de podcast Leesvirus bespreken de drie vrienden Olaf, Ronit en Stefan vier boeken. In deze aflevering: 'Aan het einde van de nacht' van Nir Baram, 'De Uren' van Michael Cunningham, ‘De Geheugenlozen' van Géraldine Schwarz en ‘De Stamhouder‘ van Alexander Münninghoff.

‘Aan het einde van de nacht’ gaat over Jonathan, een schrijver die wakker wordt in een hotelkamer en zich weinig herinnert van de afgelopen dagen. Eén van de weinige dingen die hij nog weet, is dat hij iedereen heeft verteld dat zijn beste vriend Joël overleden is. Maar die leeft dus gewoon nog. (Fun fact: In het oorspronkelijke boek van Nir Baram krijgt het hoofdpersonage geen naam toegewezen en wordt hij enkel aangesproken met ‘hij’. De Nederlandse vertalers daarentegen vonden ‘Jonathan’ goed bij hem passen.)

De drie vrienden Olaf, Ronit en Stefan zijn het erover eens: ‘Aan het einde van de nacht’ is een prachtig verhaal over wat het is om een vriend te hebben en wat vriendschap is. Maar wat hen vooral is bijgebleven van deze Israëlische schrijver is zijn non-fictie boek ‘Land zonder grenzen’ waarin hij een reis maakt langs de grenzen van Israël en de Palestijnse gebieden. Het zijn gebieden waar de meeste mensen weinig van horen en weten.

  Beluister hier de volledige podcast

  Deel dit artikel

  Nog meer boekennieuws op

  Kom erbij en lees mee.

  Begint het te kriebelen?

  Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
  Laat het leesplezier beginnen!

  Log in met je VRT profiel

  Meer leesplezier?

  Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
  We sturen je elke week een verse update!

  Schrijf je in op de nieuwsbrief