Zijn geliefkoosde Oostende is momenteel onbereikbaar, daarom leest Koen Peeters nu boeken over Oostende

#schrijverleest LangZullenWeLezen

Net als een hele reeks andere auteurs vertelt ook Koen Peeters op LangZullenWeLezen@Instagram over het boek dat hij in tijden van corona aan het lezen is.

Dat zijn blijkbaar verschillende boeken. Boeken die iets te maken hebben met Oostende. Een stad waar hij de afgelopen 3 jaar 2 dagen per maand vertoefde met zijn dierbare vriend, de schilder, Koen Broucke. Maar de stad is nu onbereikbaar voor Peeters en vele anderen door corona.

Om weg te kunnen dromen van het corona-onbereikbare Oostende, leest hij nu boeken over Oostende zoals ‘Het strand van Oostende’ van Jacqueline Harpman. ⁠
Hier zie je een foto van Jacqueline Harpman: een grote vrouw met grijze krullen, geboren in 1929 in Etterbeek. Haar vader was een Nederlandse jood. Voor de oorlog vluchtte het gezin naar Casablanca waar dochter Jacqueline in de bibliotheek het werk van Freud en Flaubert ontdekte. Op de cover van het boek plakte ik enkele verfschilfers van een huis in de Oostendse Kaïrostraat: Spilliaertgrijs en Oostends Groen. Zo ziet u maar ‘s hoe ik op tere wijze mijn liefste boeken beschadig.“⁠

Oostende in podcasts
Een weekendje Oostende zit er momenteel niet in en mis je de zee heel hard? Wandel door de straten van Oostende met deze podcastreeksen:

Kamer in Oostende, naar het gelijknamige boek, waarin schrijver Koen Peeters en schilder, pianist en historicus Koen Broucke gevolgd worden in hun eigenaardige zwerftochten.

Oostende & Compagnie, een artistieke trip door Oostende, met de auteur van het gelijknamige boek en gids Claude Blondeel.

  Deel dit artikel

  Nog meer boekennieuws op

  Kom erbij en lees mee.

  Begint het te kriebelen?

  Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
  Laat het leesplezier beginnen!

  Log in met je VRT profiel

  Meer leesplezier?

  Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
  We sturen je elke week een verse update!

  Schrijf je in op de nieuwsbrief