Zestienjarige Sanne schreef tijdens de lockdown haar eerste boek

VRT MAX

Sanne is 16 jaar en schreef tijdens de lockdown haar eerste boek '5 weken'. Sanne heeft de organisatie van de Boekenmarathon zelf gemaild en werd daarop uitgenodigd. Herman Brusselmans kon last minute niet komen en dus kwam Sanne...

Korte samenvatting van het boek:

Zestienjarige Sanne schreef tijdens de lockdown haar eerste boek

13 maart 2020 … De dag waarop heel België in lockdown moet. Ook Lauren krijgt te horen dat ze vijf weken thuis zal moeten blijven. Haar omgeving wordt zwaar getroffen door het coronavirus. Familie, vrienden, kennissen, … Het virus slaat wild om zich heen. Dit terwijl ze twijfelt over haar ware aard. Is ze wel wie ze altijd dacht dat ze was?

Lees meer over het boek en de planning van de Boekenmarathon op boekenbeurs.be

Geen autobiografisch verhaal

'5 weken' is een herkenbaar verhaal dat je meeneemt in het leven en de gevoelens van een tiener tijdens de meest bizarre periode uit haar leven. Maar het is geen autobiografisch verhaal. 'De meeste tieners gingen tijdens de lockdown eerder ontspannen en voor de televisie hangen, Sanne schreef een boek', oppert Tom De Cock.

'Ik droomde er al op mijn 10 jaar van om een boek te schrijven, maar ik had het altijd te druk door hobby's en zo', vertelt Sanne.

Ze heeft heel haar familie ingeschakeld om het boek te maken. De cover heeft ze met haar jongere broer gemaakt. Ze heeft met haar vader nagedacht over hoe ze haar boek zou schrijven, maar ze heeft geen lessen in schrijven gekregen. Sanne was altijd al bezig met taal, maar eigenlijk had ze nog nooit een boek geschreven.

Tom debuteerde zelf op zijn 16, hij heeft dus veel respect voor de prestatie van Sanne. Haar vrienden en klasgenoten zijn erg trots op haar. Ze heeft ook al veel persaandacht gekregen. Ze doet haar promo voor het boek zelf en dacht: 'Ik ga gewoon eens mailen en wie weet krijg ik een plekje in de Boekenmarathon.'

Sanne wil zeker nog wel eens een boek schrijven en gaat heel veel naar de bibliotheek. Haar eigen boek ligt er zelfs al in de rekken. Er zijn veel mensen die niet graag lezen, dat snapt Sanne helemaal niet. 'Je moet een goed boek hebben, dan weet je wat lezen is', besluit Sanne.

Herbekijk het interview op VRT NU

En Sanne mocht ook op MNM vertellen over haar bezoekje aan de Boekenmarathon. Herbeluister hieronder.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief