Woutertje Pieterse Prijs 2022 bekroont jeugdboek 'Terra Ultima' van Raoul Deleo en Noah J. Stern

Literaire prijs LangZullenWeLezen

De Woutertje Pieterse Prijs is een Nederlandse kinderboekenprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kinder- of jeugdboek. 'Terra Ultima' van de debuterende schrijvers Raoul Deleo en Noah J. Stern wordt dit jaar bekroond met de 35e Woutertje Pieterse Prijs.

Het verhaal gaat over een nog niet ontdekt continent: Terra Ultima. Het is kolossaal en uniek en de natuur kan er haar gang gaan zonder tussenkomst van de mens. Auteur Raoul Deleo neemt de lezer mee op avontuur en brengt verslag uit van zijn expedities, de dieren, planten en landschappen die hij aantreft in Terra Ultima. Noah J. Stern, collega-ontdekkingsreiziger en bioloog, zorgt voor de illustraties en aantekeningen.

Volgens de jury, onder voorzitterschap van Abdelkader Benali, is Terra Ultima 'een boek dat zich laat lezen als een ode aan de verbeeldingskracht en dat danst op de hoge golven van het avontuur, tussen schijn en wezen. Een boek dat een onvergetelijke leeservaring biedt aan oude reizigers en jonge harten sneller laat kloppen. Een romantische verkenning die laat zien dat wetenschap en verbeelding prachtig hand in hand kunnen gaan. Terra Ultima is een fabelachtig lees- en kijkboek om bij weg te dromen, een boek om serieus te nemen. Een boek ook, dat generaties samenbindt.’

Shortlist

Op de lijst van genomineerde boeken stonden ook boeken uit de shortlist van de Boon in de categorie kinder- en jeugdliteratuur: 'Schaduw van Toet' van Lida Dijkstra & Djenné Fila en 'De tunnel' van Anna Woltz.

De andere kanshebbers waren: 'Viruswereld' van Marc ter Horst & Wendy Panders, 'Zonder titel' van Erna Sassen & Martijn van der Linden en 'de Meisjes' van Annet Schaap.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief