Winnaar van de beste boekenjuf/meester 2022 is bekend!

LangZullenWeLezen

De titel van Beste Boekenjuf 2022 gaat dit jaar naar Trui De Waele die leesjuf is op Vrije Basisschool Crombeen in Gent. Daarnaast zijn er nog 2 andere laureaten die in de prijzen vallen: Tine Kuylen van Vrije Basisschool De Toermalijn in Antwerpen en Sofie De Pauw, directeur op GO! basisschool GAAF! in Aalst.

Met deze prijs worden leerkrachten die zich dagelijks inzetten voor leesbevordering in de klas in de kijker gezet. 47 boekenjuffen en -meesters werden genomineerd door leerlingen, ouders, collega’s.

Trui De Waele is zorgjuf in de derde graad en ondersteunt het lezen op haar school samen met het Cromleesteam, waar ze haar liefde voor boeken en poëzie in kwijt kan. Ze werkt leeslessen uit die ze samen met de leerkracht in de klassen geeft, als co-teacher.

'Lezen is fundamenteel voor alle leren', zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts over het initiatief. 'Hoe meer kinderen lezen, hoe beter ze ook kunnen leren. Deze Boekenjuffen verspreiden het leesvirus', aldus de minister Weyts.

De gelukkige winnaar krijgt een pakket met 100 boeken, en kan zo meteen weer aan het lezen.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief