Willy Sommers viert 50e jubileum met biografie: 10 Willy-weetjes om te zien...

Biografie VRT NWS

In 1971, leert Vlaanderen Willy Sommers kennen via zijn monsterhit 'Zeven anjers, zeven rozen'. Vijftig jaar later is de zanger niet meer weg te denken uit de Vlaamse showbizz. Hét moment, dacht Sommers, om zijn leven in een boek te bundelen en ook een bijhorend album te lanceren. Rechtstreeks uit de biografie 'De soundtrack van mijn leven', 10 Willy-weetjes om te zien.

1. Enkel op zijn paspoort staat nog De Gieter

Willy werd geboren op 12 augustus 1952 als zoon van autohandelaar Frans De Gieter en huismoeder Marguerite Vandersmissen. Zijn artiestennaam kreeg hij van een Brusselse handel in decoratie-artikelen aan de overkant van de platenfirma genaamd 'Sommer'. Zelfs Willy's bankrekeningen staan intussen op de naam 'Sommers'.

Ondertussen ben ik al langer Willy Sommers dan Willy De Gieter. Mijn echte naam gebruik ik nooit meer.

2. Willy Sommers was ook superster in Spanje

Zijn eerste single "Het is weer morgen" werd geen succes, maar het B-kantje van zijn single "Gina" wel: "Zeven anjers, zeven rozen" maakte van Sommers een tieneridool. Ook in Spanje werd "Siete Rosas, siete besos" meegezongen. De Franstalige versie "Une Fleur, rien qu'une rose ", een megahit in Frankrijk, werd niet door hemzelf ingezongen. Sommers heeft daar vrede mee, zo blijkt uit het boek, maar nam nu wel de Franse versie op voor zijn nieuwe album.

Lees verder op vrtnws.be.

Willy Sommers bij De Madammen op Radio 2

De Madammen hadden vandaag Willy Sommers in de studio. Hij heeft de beste fans, vertelt hij aan Siska Schoeters op Radio 2. En die kan hij geruststellen want hij is nog niet van plan om te stoppen.

Zijn eerste gitaar kreeg hij van zijn grootvader. Over zijn monsterhit 'Zeven Anjers, Zeven Rozen’ vertelt hij: 'Ik heb het nummer zeker 100 000 keer gezongen. Op een gegeven moment had ik het geschrapt van mijn playlist. Maar de fans wilden het absoluut terug.” De leukste herinneringen zijn gelinkt aan zijn beginjaren.

De boek ligt vanaf 15 oktober in de winkel en er is ook een nieuwe cd.

Bekijk hieronder Willy Sommers in de Radio 2-studio.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief