©Bob Van Mol

Wie is Pieter Gaudesaboos, genomineerd voor de Boon met 'Een zee van liefde'?

Radio 1

Pieter Gaudesaboos (1979) is één van de vijf kanshebbers voor de Boon, de gloednieuwe literatuurprijs voor beste Nederlandstalige boeken, in de categorie kinder- en jeugdliteratuur.

'Een zee van liefde' is het enige boek van een Vlaamse auteur op de shortlist van de Boon. Pieter Gaudesaboos is tegelijk de illustrator, ontwerper en auteur van 'Een zee van liefde'. Zijn werk is speels en origineel, met absurde en nostalgische trekjes. Hij heeft in het kinderboek een liefdesverhaal gemaakt tussen twee figuren die helemaal verschillend zijn.

Op VRT NU vertelt Gaudesaboos meer over het genomineerde boek. Als hij de Boon zou winnen, zou hij een feestje organiseren, reizen en de prijs zou hem ruimte geven om zich verder te verdiepen in zijn verhalen, vertelde hij in onderstaand videoportret over hem.

Bekijk het interview met Pieter Gaudesaboos in Culture Club

Heidi Lenaerts las 'Een zee van liefde'

In Culture Club vertelt Heidi Lenaerts waarom ze 'Een zee van liefde' zo mooi vond. Ze heeft het boek leren kennen omdat het op de longlist van de Boon stond. Heidi woont in Oostende, waar op 24 maart de prijzen worden uitgereikt, en er is een literaire wandelroute langs strandcabines aan verbonden. Tijdens dit parcours maak je via audiofragmenten kennis met de boeken van de long- en shortlist van de Boon. Heidi heeft die samen met Ronald Verhaegen (Radio 1) ingelezen. Zo is ze op dat boek gevallen dat ze 'een prachtig leeftijdloos boek' vindt.

Herbeluister hier de recensie van Heidi in Culture Club.

Wie is Pieter Gaudesaboos, genomineerd voor de Boon met 'Een zee van liefde'?

Dochter Bonnie leest de aantekeningen die Heidi Lenaerts maakte voor Culture Club #instagram Heidieke

Stem voor de Boon Publieksprijs

Lezers uit Vlaanderen en Nederland worden uitgenodigd te stemmen voor de twee publieksprijzen van de Boon die uitgereikt worden door VRT en De Standaard.

Stem voor jouw favoriet in de categorieën fictie / non-fictie en/of kinder- en jeugdliteratuur en maak kans op één van de vier weekendjes Oostende!

Wie de publieksprijs in elke categorie wint, bepaal jij dus! Opgelet: er kan maar eenmaal gestemd worden en deelnemen kan vanaf 15 januari tot en met 20 maart 2022.

Breng hier je stem uit!

Lees hier het wedstrijdreglement.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief