Welkom in De voorleesclub!

VRT Boekenmaand één

November is Boekenmaand bij de VRT. In allerlei programma's maken massa's boeken en auteurs het mooie herfstweer en worden boekentips uitgewisseld, goed voor uren leesplezier. Nieuw is 'De voorleesclub' op Eén en VRT NU waarin Bekende Vlamingen voorlezen uit kinder-en prentenboeken.

Voorgelezen verhalen met prachtige tekeningen

De voorleesclub brengt kinderboeken tot leven in je huiskamer. Elke dag leest een bekende mama, opa, toffe nonkel of suikertante een prentenboek voor. Tijdens het lezen kom je als kijker én lezer in het universum van het boek terecht, want de tekeningen lijken letterlijk rondom hen tot leven te komen.

Elke dag is er een nieuwe voorlezer, een nieuw verhaal en prachtige tekeningen. Een audiovisueel tussendoortje om letterlijk bij weg te dromen. Onder meer presentatrice Linde Merckpoel, acteurs Dominique Van Malder, Joris Hessels, Geert Hunaerts, Vic De Wachter en Gilda De Bal, Belgian Cat Ann Wauters, illustrator en auteur Leo Timmers, VRT-journalist Fatma Taspinar, oud-collega Martine Tanghe, muzikant Lennert Coorevits, tatoeëerder Tijs Vanneste en ‘Showbizz’ Bart Verbeeck lezen voor.

Bekijk de volledige reeks, goed voor enkele uren voorleesplezier, op VRT NU.

Ontdek hier alle boeken waaruit wordt voorgelezen in De voorleesclub!

Welkom in De voorleesclub

Voorlezen wakkert leesplezier aan en verbindt, over de generaties heen. Om gans Vlaanderen te besmetten met de leesmicrobe start de VRT midden november, in aanloop naar de Voorleesweek, een campagne om iedereen aan het (voor)lezen te krijgen door lid te worden van De voorleesclub.

De voorleesclub op LEES! Het Boekenfestival

Kom tijdens de herfstvakantie langs op De voorleesclubstand tijdens LEES! Het Boekenfestival in Antwerp Expo. Lees voor uit een boek dat je net gekocht hebt, vertel er over je mooiste voorleesherinnering of je favoriete voorleesboek - de videocamera registreert - en ga naar huis met een leuk aandenken. De voorleesclubstand vind je in hal 3.

Een voorsmaakje krijg je hieronder in de aankondiging en de video waarin Martine Tanghe voorleest aan haar kleinkinderen Johanna en Max in De voorleesclub.

De Voorleesclub is een productie van De chinezen voor Eén in samenwerking met Iedereen Leest in het kader van de Voorleesweek, Luisterpuntbibliotheek en deAuteurs.

Welkom in De voorleesclub!
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief