Welke Hobbits droegen baarden? En hoe zag Midden-aarde er echt uit? Nieuw boek met werk van J.R.R. Tolkien

Fantasy VRT NWS

De onsterfelijkheid en reïncarnatie van elfen, de landkaart van het koninkrijk Gondor, de goddelijke geesten van Midden-aarde, en wie daar al dan niet een baard droeg. Over al die onderwerpen bleef J.R.R. Tolkien artikelen en essays schrijven, lang nadat 'The Hobbit' en 'The Lord of the Rings' verschenen waren. Die stukken zijn nu gebundeld in een nieuw boek: 'The Nature of Middle-Earth' (Het wezen van Midden-aarde). Het boek verschijnt in mei volgend jaar.

Wie gek is op Hobbits, Elfen en Orks en alles wil weten over Midden-aarde, de verzonnen wereld die ontsproot aan het brein van de Britse auteur J.R.R. Tolkien, kan binnenkort zijn hart ophalen. Ook nadat 'The Hobbit' in 1937 verschenen was, en de trilogie 'In de ban van de Ring' in 1954 en 1955, bleef Tolkien zijn fantasie over zijn zelf geschapen wereld beschrijven.

In talloze artikels en essays bleef hij tot in de details fantaseren over hoe de landkaart van het koninkrijk Gondor er uitzag, hoe dat precies zat met de onsterfelijkheid en reïncarnatie van Elfen, en welke van zijn figuren precies een baard droegen en welke niet.

Die stukken worden nu gebundeld in een nieuw boek, dat 'The Nature of Middle-Earth' zal heten (Het wezen van Midden-aarde) en dat in mei volgend jaar zal verschijnen. Het is het jongste deel in een reeks van uitgaven met teksten die in de enorme literaire erfenis van Tolkien zijn gevonden – de auteur overleed in 1973 – en die sindsdien postuum worden uitgegeven.


Lees verder op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief