Welke boeken steekt Dichter des Vaderlands Mustafa Kör in zijn koffer?

Boekentips LangZullenWeLezen

De Vlaamse Mustafa Kör volgt de Franstalige dichter Carl Norac op in 2022 en zal twee jaar lang de rol vervullen van Dichter des Vaderlands. Mustafa Kör, een mijnwerkerszoon, is schrijver en dichter. Hij werd geboren in Anatolië en groeide op in Opgrimbie. In 1998 liep hij een rugbreuk op als gevolg van een auto-ongeval, waardoor hij nu door het leven gaat in een rolstoel. Zijn handicap gooide zijn hele leven overhoop en zorgde ervoor dat hij ging lezen en schrijven. We vroegen hem welke boeken hij aanraadt om mee op vakantie te nemen.

'Ik heb gemakshalve een blik geworpen achter me op een van de boekenkasten, deze drie waren me bijgebleven, in willekeurige volgorde':

'Het zijn misschien niet meteen boeken die aan de zomer doen denken, maar niettemin steengoede literatuur. Alle drie lezen makkelijk weg (het is dan toch zomer) dus geen straffe kost waar je eventueel een punthoofd van zou krijgen. En ook niet de dikste boeken', vertelt Kör er nog graag bij.

Deel hier zelf je vakantieboekentips met vrienden en familie. Inspiratie nodig? Check ‘20 om te lezen in de zomer van 21’. Als je meespeelt met de zomerquiz maak je trouwens kans op boeken uit de lijst. Er staat elke donderdag een splinternieuwe vraag voor je klaar!

Welke boeken steekt Dichter des Vaderlands Mustafa Kör in zijn koffer?
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief