Op consultatie bij dichters tijdens de meertalige Brusselse editie van 'Dichters van wacht'

Poëzie LangZullenWeLezen

Tijdens de strenge lockdown was er 'Dichters van wacht', een initiatief van verb(l)ind - een vzw die inzet op verbinding en deugddoend ontmoeten. Bellers konden aan de lijn hangen met allerlei dichters, waaronder Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert en Maud Vanhauwaert. In tijden van eenzaamheid konden zij troosten, ontroeren en raken.

'Dichters van wacht' werd een succes. Daarom lanceert verb(l)ind nu een Brusselse, meertalige zomereditie: 'Dichters van wacht BXL'. 40 Brusselse (slam)dichters staan opnieuw voor je klaar tijdens het weekend van 14, 15 en 16 augustus tussen 20 en 22 uur. De dichters die je aan de lijn krijgt weerspiegelen gezamenlijk de diversiteit aan talen, stijlen en invloeden die onze hoofdstad rijk is: Els Moors, Gioia Kayaga, Herman Van Rompuy ,Yousra Benfquih, Lisette Ma Neza, enzovoort. Bel hen gratis op het nummer 0800 11 233, en ga verder in het Nederlands, Frans of Engels en geniet van een poëtische telefoontrip.

Naast het bellen van een dichter, kan je ook op consultatie gaan bij een dichter. Aansluitend op het telefoonweekend kan je voor het eerst terecht in een gedichtenapotheek op verschillende locaties in Brussel. Ga zitten en laat je verrassen door woorden in al hun kleuren. Kom langs in een gedichtenapotheek in KVS, een Brusselse bibliotheek of gemeenschapscentrum of op één van de vele andere locaties vanaf 17 augustus tot 31 augustus. Waar en wanneer de dichters hun spreekuur houden, ontdek je op verblind.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief