Wat zit er in de handtas van de Queen?- dat kom je te weten in het boek 'Sausage'

Non-Fictie Interne Keuken

Anglofiel Harry De Paepe heeft een boek geschreven. Het heet: ‘Sausage’. Wij denken dan aan worst. Harry aan Elizabeth II, de koningin van Engeland. ‘Worstje’ zo wordt ze liefdevol door haar man genoemd. Of ‘cabage’. Dat kan ook. Dat weten we niet zeker. Dat heb je met koninginnen. Kronen worden zelden ontbloot.

Nochtans beweert Harry te weten wat er in de handtas van de Queen zit: haar leesbril, een zakdoek, lippenstift en een spiegeltje, wat kleingeld, een pen en een haak met een zuignap om haar handtas aan te hangen. Verder foto’s van haar man, haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, hondensnoepjes en het kruiswoordraadsel uit de Daily Telegraph.

Bovendien is de koninklijke sacoche een communicatiemiddel. Zet ze haar handtas op tafel dan wil de Queen naar huis, zet ze haar tas op de grond, dan betekent dat dat haar gesprekspartner aan het zagen is en een van de hofdames haar moet komen redden. Denk daaraan, als u ooit nog eens met Hare Majesteit aan de praat geraakt.

'Harry, hoe weet jij dat allemaal?' vroegen Sven Speybrouck en Koen Fillet hem in Interne Keuken. En we moeten eerlijk zijn, toch ook wel: 'Waarom, Harry? Waarom wil je dat allemaal weten?'

Herbeluister het interview op Radio1.be

Kijk ook naar het interview in de Madammen hieronder

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief