Wat leest Ismaïl 'Cool' Abdoul?

Radio 1

Veertien jaar geleden was het leven van Ismaïl Abdoul al rijp voor een boek, nu is er ook de film ‘Cool Abdoul’, die ruwweg op zijn leven gebaseerd is en deze avond op Film Fest Gent in première gaat. Als bokskampioen haalde hij niet alleen Belgische en Europese trofeeën binnen, hij werd ook veroordeeld tot vierenhalf jaar cel. Zijn linker mag dan al een moordwapen zijn, toch kreeg hij ook ooit vier kogels in zijn lijf.

Ex-bokser Ismaïl Abdoul was een paar weken geleden te gast in 'Touché'. En hij is een man met een duidelijke boodschap: 'Ik ben echt het bewijs dat als je het echt wil, het goed kan komen', vertelt hij in Touché.

Abdoul en boeken

Op de vraag of hij ook boeken las in de gevagenis antwoordt hij dat hij in het begin, toen hij in de Nieuwe Wandeling in Gent vastzat, wel wat heeft gelezen. Hij is geen grote lezer, in tegenstelling tot zijn vrouw. De boeken over zijn helden Mike Tyson en Muhammed Ali las hij buiten zijn detentie. Hij leest graag over mensen met een geschiedenis zoals Malcolm X, Muhammad Ali , Nelson Mandela, Rubin Carter ...'Hun leven ken ik van buiten door de boeken die ik gelezen heb', vertelt hij in Touché.

Over Abdoul zelf verscheen ook al een boek in 2007: ‘Ismail ‘Cool’ Abdoul: crapuul of kampioen?’ van journalist Bart Aerts.

Herbeluister de uitzending van Touché met Abdoul op Radio 1 Select.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief