Bekende voorlezers brengen tijdens Jeugdboekenmaand bezoek aan winnaars van voorleesfilmpjes

Kinder-en jeugdboeken De voorleesclub

Vorig jaar in november, tijdens de VRT Boekenmaand, lanceerde VRT De voorleesclub. Een hele reeks bekende boekenliefhebbers lazen een verhaal voor. Dat inspireerde een pak andere enthousiastelingen om zelf ook een voorleesfilmpje op te nemen. We kregen honderden inzendingen binnen. Een aantal daarvan werden beloond met een plaatsje op VRT NU. En vier deelnemers wonnen nog iets extra’s: het bezoek van een bekende voorlezer. Tijdens deze Jeugdboekenmaand sturen we hen op pad.

Dominique Van Malder is op stap met een mooi boek onder de arm. Als laatste van vier bekende voorlezers gaat hij een winnaar van De voorleesclub blij maken met een bezoek.

Said Dnoub uit Lokeren valt in de prijzen. Bij hem thuis is het altijd de zoete inval. Toen we in volle coronapandemie niet veel sociale contacten mochten hebben, dacht hij: ik neem een leuke voorleesvideo op voor de kinderen uit de straat. Zo kunnen ze toch genieten van een mooi verhaal. Said werd meteen ook lid van De voorleesclub en zijn video kreeg een plek op VRT NU. Tijdens deze Jeugdboekenmaand komt er nog een extra verrassing bij: Dominique Van Malder leest voor bij Said thuis.

Bekijk het bezoek van Dominique Van Malder bij Said thuis hieronder:

Linde Merckpoel houdt van boeken. En van voorlezen. En van kinderen. Met een stapel leesvoer trekt ze naar kinderdagverblijf ’t Egeltje in Berchem.

Eén van de peuters die er opgevangen worden, is Hannah. Haar mama Katrien Van den broeck maakte vorig jaar een leuke video voor De voorleesclub. Die kreeg een plaats op VRT NU en bezorgde Katrien ook een extra verrassing: een bekende voorlezer over de vloer. Linde Merckpoel heeft zelf een dochter van 15 maanden, dus voelt zich helemaal thuis tussen de kleintjes.

Bekijk het bezoek van Linde Merckpoel aan 't Egeltje in Berchem hieronder:

Mogen we Joris Hessels even meester Joris noemen? Of misschien voorleespapa? Hij ging op bezoek in het Sint-Jozefscollege in Aalst. Daar laat hij de leerlingen van klas 3B wegdromen met mooie verhalen.

Vorig jaar maakte juf Annelies De Vos van 3B een leuke video voor De voorleesclub. Daarmee won ze niet alleen een plaatsje op VRT NU, maar ook een bekende voorlezer. Boeken krijgen in de klas van juf Annelies altijd al veel aandacht en tijdens deze Jeugdboekenmaand net dat tikje meer. Doe daar dan nog eens een enthousiaste Joris Hessels bij en het feest is compleet.

Bekijk het bezoek van Joris Hessels aan klas 3B van het Sint-Jozefcollege hieronder:

Als eerste is Showbizz Bart aan de beurt. Hij trekt naar bibliotheek De Boekerij in Riemst. Eén van de bibmedewerkers maakte zelf een toffe voorleesvideo en viel daarmee in de prijzen.

Bekijk het bezoek van Showbizz Bart aan De Boekerij in Riemst hieronder:

Zin in meer van De voorleesclub? Op VRT NU vind je filmpjes met bekende voorlezers en ook inzendingen van andere enthousiaste clubleden. Je kunt de verhalen ook beluisteren als podcast.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief