'Warm onthaal' voor 'De acht bergen' in Cannes

Verfilming Radio 1

Op het filmfestival van Cannes hebben Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch 'De acht bergen' voorgesteld. Filmreporter Lieven Van Gils spreekt over een heel warm onthaal. 'Deze film is echt Gouden Palm-waardig', klinkt het.

Heel uitzonderlijk zijn drie Belgische films genomineerd voor de Gouden Palm. 'De acht bergen' is er eentje van en werd gisteren vertoond in twee visies. Waar de internationale pers eerder 'lauw' reageerde op de film van Van Groeningen en Vandermeersch, ziet Lieven Van Gils in 'De ochtend' (Radio 1) dat anders. Hij ging onder meer poolshoogte nemen op de afterparty.

'Als je die film lauw ontvangt, dan heb je maar een koud hart', verwoordt hij het. Van Gils bestempelt 'De achter bergen' als een authentieke film. 'Ze hebben gekozen voor een beeldformaat 4:3, de vroegere televisiebeelden. De kleuren zijn van foto's uit de jaren 80 en er is effectief ook in de Italiaanse bergen gefilmd op 3.000 meter hoogte. Ze zijn daar gaan wonen en hebben Italiaans geleerd. Je voelt en ademt de bergen in de film.'

Beluister het volledige gesprek met Lieven Van Gils in 'De ochtend' op Radio 1 Select.

Lees ook: Van Groeningen en Vandermeersch klaar voor rode loper in Cannes: 'Grote bekroning van ons werk'

Bekijk op vrtnws.be de eerste beelden van de film 'De acht bergen'.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief