Wanne Synnave: 'Ik was ervan overtuigd dat ik op een dag in een muis zou worden veranderd!'

Kinder- en jeugdliteratuur LangZullenWeLezen

Wat was het favoriete jeugdboek van MNM-DJ Wanne Synnave? Hij kiest voor 'De heksen' van Roald Dahl. Het boek werd pas verfilmd als 'The Witches' door Robert Zemeckis, de regisseur van 'Back To The Future', 'Who Framed Roger Rabbit' en 'Forrest Gump'.

Ik las op jonge leeftijd al heel veel, vaak tot ’s avonds in mijn bed, stiekem met een lichtje onder de lakens. De heksen van Roald Dahl is me altijd bijgebleven. Ik was ongeveer acht jaar toen ik dat boek voor de eerste keer las en ik was half getraumatiseerd. Opeens dacht ik dat alle vrouwen die ik met handschoenen zag rondlopen, heksen waren. Ik was ervan overtuigd dat ik op een dag in een muis zou worden veranderd.
Roald Dahl kan op zo’n straffe manier verhalen verzinnen en vertellen, dat zijn boeken me nooit echt hebben losgelaten. Andere pareltjes van hem? Matilda en de minder bekende Dahls Ieorg Idur en Boy.

Wanne ging onlangs de uitdaging van SPA-voorzitter Conner Rousseau aan: hij schreef een boek op één maand tijd. 'Hou me niet vast' verschijnt in april. Lees er meer over via deze link.

Maart is de Jeugdboekenmaand. LangZullenWeLezen vraagt aan bekende mensen uit de literatuurwereld welk boek zij als kind verslonden.

Lees hier meer over de reeks

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief