Lees de eerste recensies over 'De testamenten', de vervolgroman op 'The handmaid’s tale'

Fictie VRT NWS

10 september is P-day, “Publication day” voor de langverwachte roman van de Canadese Margaret Atwood die een vervolg breide aan haar 35 jaar geleden geschreven “The handmaid’s tale”. Het boek ligt vandaag wereldwijd in de winkel en naast de marketingcampagne kun je niet kijken. Kristien Bonneure van VRT NWS kon de roman al lezen in primeur: 'een interessant en vooral razend spannend vervolg, vanuit een andere hoek bekeken en dit keer mét hoop.'

Laat de auteur de lezer van 'De testamenten' opnieuw achter met hetzelfde gevoel van onbehagen als na het lezen van 'Het verhaal van de dienstmaagd'?

'Je hoeft je niet in een rood gewaad te hullen om te beseffen, net als dienstmaagd Offred, dat geen enkel recht vanzelfsprekend is, dat niets verworven en vanzelfsprekend is, dat een veilige, eerlijke wereld ontzettend snel kan kantelen. Een boodschap van formaat, een oproep om bewust en wakker te blijven. Maar laat dat het leesplezier van “De testamenten” niet vergallen' aldus Kristien.


Waarom 'De testamenten' lezen? Dit zijn alvast vier redenen.

Bekijk de reportage over de presentatie van 'De testamenten' door 'literaire rockster' Margaret Atwood in Londen uit het Journaal.

Meer recensies

Ook Christophe Vekeman las het boek bijzonder graag. Lees zijn recensie 'Terug naar Gilead' op klara.be De verwachtingen van Kristien Hemmerechts zijn niet helemaal ingelost, getuigt ze op Radio 1

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief