Vriendschap in tijden van corona - Er gaat niks boven 'the real thing' zegt Selma Franssen die een boek over vriendschap schreef

Non-fictie Radio 1

Vriendschappen onderhouden in tijden van corona is niet evident. Online kun je elkaar wel zien en horen, maar da’s toch niet hetzelfde als samen een pint gaan drinken of iets te gaan eten. Toch zijn die vrienden net nu onmisbaar, al is het maar om wat stoom af te laten zo nu en dan. Journalist Selma Franssen schreef het boek ‘Vriendschap in tijden van eenzaamheid’.

Toen Selma Franssen 'Vriendschap in tijden van eenzaamheid' schreef, kon ze niet vermoeden dat het thema ooit zo actueel zou worden. Bij het begin van de lockdown begon ze wat te twijfelen over dingen die ze had geschreven. Want ze gaat nogal tekeer tegen sociale media als surrogaat voor 'echt fysiek' contact. Maar die bleken nu toch heel belangrijk voor het onderhouden van vriendschappen. Herbeluister Selma Franssen in 'We zullen doorgaan' op Radio 1 en ontdek wat de coronacrisis ons leert over vriendschap.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief