Voormalig stadsdichter Maud Vanhauwaert zit in quarantaine en moet de voostelling van ‘Het stad in mij’ uitstellen

Poëzie Pompitoe

Normaalgezien had voormalig stadsdichter van Antwerpen, Maud Vanhauwaert op 21 maart haar nieuwe bundel 'Het stad in mij' voorgesteld moeten worden, maar dat kan uiteraard niet meer. Zelfs de productie van het boek kwam in gedrang. Het boek zit vast in Slovenië, het is nogal een speciale uitgave: het wordt gedrukt in Bosnië en gebonden in Slovenië, het maakt dus een beetje een tour door Europa….en laat dus nu op zich wachten.

In die bundel komen allerlei projecten voor die ze ondernam in het kader van haar stadsdichterschap. De boekpresentatie wordt wel verplaatst naar 31 mei, dus dat is goed nieuws.

Maud heeft trouwens zelf een aantal symptomen van het coronavirus en daarom is ze door de huisarts in quarantaine geplaatst. Het valt best mee, maar op afstand blijven van haar gezinsleden, dat krijgt ze niet over haar hart bij haar baby'tje van 9 maanden, "dat heeft moederliefde nodig", zegt ze.

Ze gebruikt de tijd nu om meer te lezen, te schrijven en gewoon gezond te lummelen. Ze was sowieso al van plan om in quarantaine te gaan voor een paar maanden. Witruimte in haar agenda voelt nooit aan als straf voor haar. Ze leest nu een boek 'La superba' van Ilja Leonard Pfeijffer over Genua waar hij dus woont, met het pittoreske beeld van Italië, maar ze wordt er nu wel erg nostalgisch door.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief