Voorleestips van Gilda De Bal en Vic De Wachter in Culture Club

VRT Boekenmaand Culture Club

Culture Club sloot de Voorleesweek af in stijl met twee inspirerende professionals: Vic De Wachter en Gilda De Bal gaven tips hoe je best voorleest aan kinderen. En ze gingen net voor het weekend begint voorlezen op de radio.

Gilda en Vic waren reeds lid van De Voorleesclub op VRT NU. Ze lazen er samen voor aan hun kleindochter Bobby. Hier kan je zien hoe ze dat deden. Ze hebben er een rolverdeling. Vic deed de overkoepelende voorleesstem en Gilda zorgde voor de stemmetjes van de verschillende personages.

In Culture Club leggen ze uit dat je natuurlijk naar de interesses van het kind moet zoeken. En dat je ook wel een beetje geluk moet hebben met een kind dat interesse heeft. Hun kleindochter Bobby is bijvoorbeeld erg geïnteresseerd en daarom mocht ze mee naar de studio. Ze moesten ook bewust een boek voorlezen dat Bobby nog niet kende, want anders leest zij het boek voor.

Onlangs waren ze op een coronaproof verjaardagfeestje van hun kleinkind en plots was Vic nergens meer te bespeuren. Hij zat in een hoekje aan 6 kinderen voor te lezen en werd dan ook gevraagd of hij in te huren is.

Voorlezen aan elkaar doen Gilda en Vic niet. Meer nog- Gilda werd als kind nooit voorgelezen en dat vindt ze erg jammer. Annelies Moons vertelt dat zij en haar man wel aan elkaar voorlezen.

Herbeluister het interview in Culture Club hieronder:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief