Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in zijn nieuwe boek: "We moeten en zullen de grootste worden"

Non-Fictie De afspraak

De voorzitter van Vlaams Belang, Tom Van Grieken, heeft de ambitie om bij de verkiezingen van 2024 de grootste partij van Vlaanderen te worden. Dat zegt hij in "De afspraak", waar hij meer uitleg geeft bij zijn boek "Nu is het aan ons!".

In zijn boek blikt Van Grieken terug op de afgelopen vijf jaar sinds hij voorzitter werd en hoe hij de partij anders gepositioneerd heeft. "Mijn analyse was dat er niets scheelde aan ons verhaal, maar dat er een nieuwe politieke breuklijn was tussen globalisten, open grenzen, 1 wereldeconomie en anderzijds nationalisten, die wel vasthouden aan tradities, wel een natiestaat willen en wel een sterke sociale zekerheid." Met het partijbestuur heeft de partij op die lijn gepositioneerd.

Van Grieken heeft het ook over zijn soms moeilijke relatie met de klassieke media. "Het was niet simpel als een partijtje van 5,9 procent om jezelf in de picture te werken. Eigenlijk moet ik de klassieke media dankbaar zijn, want het is net door de onderbelichting van mijn partij, dat ik andere kanalen heb moeten zoeken en mij heb moeten wenden tot de sociale media."

Lees meer en herbekijk het interview op vrtnws.be

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief