Visagiste Angelique Vandewinkel vertelt in haar nieuwe boek dat ze botox liet uitvoeren

Non-Fictie De Madammen

Op een bepaald moment is genoeg slaap en water niet meer genoeg om de tijd tegen te houden. De rimpels, die komen sowieso, of we dat willen of niet. Angelique Vandewinkel is visagiste en je kent haar misschien wel van de VIJF-programma’s ‘Zo Man, Zo Vrouw’ en ‘Shopping Queens’. In haar nieuwe boek 'Mooi ouder worden' geeft zij tips hoe je op een subtiele manier toch mooi ouder kan worden.

Hoe komt dat toch dat we er op ons vijftig nog willen uitzien als iemand van dertig? Dat is de vraag die Anja Daems zich af en toe stelt. Angelique Vandewinkel zoekt het antwoord: “Volgens mij is dat omdat we ons vanbinnen nog dat meisje van dertig voelen. Op je dertig ben je volwassen, je staat al ergens in het leven en dat verandert niet meer zo hard na de leeftijd van dertig. Vroeger was de wereld ook veel kleiner dan nu. Terwijl we nu veel meer buiten komen: we gaan naar concerten, gaan graag uit eten…”

Mooi ouder worden met hulp

Angelique doet ook een aantal bekentenissen in haar boek ‘Mooi ouder worden’: “Ook ik liet al eens botox uitvoeren. En ook ik liet mijn wenkbrauwen al liften met botox. En één keer liet ik al eens een ‘filler’ doen. Dat kan je één keer in het jaar doen. En wanneer je het niet meer wil doen, dan stop je gewoon. Botox kan je om de 3-4 maanden laten inspuiten. Waarom niet? Pas op, ik zeg tegen niemand dat die dat moet doen, maar ik vind het wel belangrijk dat de mensen weten dat wanneer er iets is dat hen stoort, er wel een natuurlijke manier is om er iets aan te doen."

“Er is een mentaliteitsverandering aan de gang wanneer het gaat over esthetische behandelingen. Het wordt meer normaal en dat vind ik goed. Met make-up was dat ook zo. Vroeger had je ‘geen make-up’ of ‘overdreven make-up’. Ik moest me vaak verantwoorden dat er ook een weg daartussen was, namelijk een natuurlijke manier om je te maquilleren. Maar net als bij make-up, is er ook bij plastische chirurgie een tussenweg. Je moet niet overdrijven, er is ook een subtiele weg daartussen.”

“Veel vrouwen in mijn workshops geven toe dat ze het niet meer plezant vinden om naar zichzelf te kijken in de spiegel. Maar door kleine ingrepen kan je al die vermoeidheden weg laten halen.”

Ijdele mannen?

“Mannen zijn ook met hun uiterlijk bezig, maar minder dan vrouwen. Bij hen ligt er veel minder druk op. En dat komt volgens mij door de natuur. Mannen waren de jagers. En wij leggen ook minder druk bij de mannen. Wij gaan een man ook knap vinden als hij wat dikker wordt of wanneer hij wat haar verliest. Mannen zijn veel kritischer naar vrouwen toe dan omgekeerd. En vrouwen zijn ook kritischer voor zichzelf.”

Hollywood

Vele sterren in Hollywood lieten zich al bijwerken. Maar je kan ook overdrijven en verslaafd raken aan plastische chirurgie. “Kijk nu naar Courtney Cox (Monica uit de serie 'Friends'), dat was nochtans zo een knappe vrouw. Jennifer Anniston (Rachel uit de serie 'Friends'), die ziet er wel bangelijk uit. Dat kan niet dat die er nog zo goed uitziet voor haar leeftijd zonder dat ze daar iets voor heeft laten doen. Maar bij haar zie je het niet. Die ziet er gewoon goed uit voor haar leeftijd, en daar is toch niks mis mee.”

Water en genoeg slaap kan helpen om mooier ouder te worden, maar het gaat hier over de natuur. We worden allemaal ouder. En maar goed ook, want het is ook een voorrecht om ouder te mogen worden. Maar er komt een moment -bij vrouwen is dat meestal in de menopauze- dat de veroudering toeslaat.”

Bekijk hieronder het interview:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief