#VIRALEN: 40 pagina's topliteratuur voor amper €3,33 - nieuw digitaal literair magazine met kortverhalen van onder meer Fleur Pierets, Ilja Leonard Pfeijffer en nieuwe poëzie van Radna Fabias

Fictie Klara

Deze lockdown voedt de creatieve geesten waardoor er heel wat nieuwe initiatieven het daglicht zien. Zo ook met #VIRALEN, een nieuw literair tijdschrift waaraan onder meer Ilja Leonard Pfeijffer, Fleur Pierets en Radna Fabias hun medewerking hebben verleend.

Chantal Pattyn belt in Pompidou met initiatiefnemer en auteur Roderik Six en vroeg hem hoe het idee is gerijpt? 'In de eerste dagen van de lockdown zat ik sip thuis, alsnog met cava, toen mijn literair manager Michaël Roumen me opbelde met het voorstel iets te ondernemen' vertelt hij. Na een brainstorm met Ilja en Melissa Giardina, zijn vriendin, kreeg het idee vorm.

40 pagina's topliteratuur voor amper €3,33

Wat krijgt de lezer voor de luttele prijs van €3,33? 40 pagina's topliteratuur met een mix van nieuwe teksten die nog niet in boekvorm zijn verschenen. Er zijn verhalen die voor deze gelegenheid zijn geschreven zoals dat van Fleur Pierets en bijdrages die in 'de kluis' lagen en die nu opnieuw bewerkt zijn of nieuwe gedichten zoals dat van Radna Fabias. En Ilja Leonard Pfeijffer biedt ook 2 verhalen aan, een mooie tweeluik over de cello, een waarin zijn vriendin Stella opduikt en een kafkaësk met een hoog thrillergehalte.

En vrees niet: niet alle stukken hebben een link met de huidige crisis. 'En dit allemaal voor €3,33. Een hemelse prijs, want de helft van het duivelse 6,66', besluit Chantal.

#VIRALEN wordt in virusvrije PDF-vorm exclusief aangeboden op www.viralen.nl

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief