Foto: unsplash.com

'Verhalen aan de lijn'- initiatief van Brailleliga om isolement bij blinde en slechtziende personen te doorbreken

LangZullenWeLezen

“Blijf in uw kot, lees een boek!” Dat is geen gemakkelijk te volgen richtlijn voor een blinde of slechtziende persoon. Ze kunnen uiteraard luisterlezen. Maar daarmee hebben ze ook maar een opgenomen stem in hun oren en nog niet echt met iemand gesproken.

Het nieuwe tijdelijke initiatief ‘Verhalen aan de lijn’ van de Brailleliga moet het isolement bij blinde en slechtziende personen doorbreken. Ze past haar dienstverlening aan om blinde en slechtziende personen te blijven ondersteunen en begeleiden.

In het project ‘Verhalen aan de lijn’ verrassen vrijwillige lezers een persoon met een visuele handicap met een literair stuk aan de telefoon. De teksten (gedichten, fragmenten uit romans, kortverhalen, filosofische teksten) werden vooraf zorgvuldig geselecteerd door de medewerkers van de bibliotheek van de Brailleliga.

"Het project betekent een positieve bubbel waar je even kan verdwalen in een ander verhaal. Ook onze vrijwilligers genieten hiervan en kunnen hun steentje blijven bijdragen sinds de sluiting van de lokalen van de Brailleliga", klinkt het bij de Brailleliga.

Naast dit initiatief blijft de dienstverlening van de organisatie overeind. Alle medewerkers zijn vanop afstand bereikbaar en contacteren actief alle leden.

Meer info vind je op de site van de brailleliga.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief