De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Van A tot Z is terug, met David Van Reybrouck

Van A tot Z

Van A tot Z is terug. Na de eerdere marathongesprekken – met o.a. Dirk De Wachter, Connie Palmen, Johan Braeckman, Luc Tuymans en Philippe Herreweghe – is het deze keer aan David Van Reybrouck.

Nicky Aerts legt de auteur en cultuurhistoricus zesentwintig woorden voor in een vijf uur durend gesprek. Van A tot Z. Van Archeologie en Getuigenis over Morsig en Roomsoes tot Zoomen.

Vijf jaar lang werkte David Van Reybrouck aan Revolusi, zijn monumentale boek over Indonesië. Hij interviewde in totaal bijna tweehonderd mensen. Maar voor Van A tot Z zette hij met plezier zijn interviewpet af en mochten de rollen omgedraaid worden. En zo bracht Nicky Aerts, even na de lancering van Revolusi, enkele uren door met Van Reybrouck. Want er stonden 26 woorden op de agenda.

Van A, helemaal tot Z.

Het is zoals Wandelen, zou Van Reybrouck zeggen: 'Laat maar komen, er zullen wel lelijke plekken komen. Maar dat is deel van het pad.'

Vanaf vrijdag 2 juli volledig te bekijken op VRT NU en YouTube.

Alle 26 delen, te bingewatchen of met mondjesmaat.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief