'Vaccineren: doen of laten?' - Marleen Finoulst in De Afspraak over boek dat antwoorden wil bieden in geval van vaccinatietwijfel

Non-fictie VRT NWS

Marleen Finoulst is arts van opleiding en lid van de Taskforce Vaccinatie. Ze begeleidt de overheidscampagne 'Laat je vaccineren' die de twijfel rond al dan niet vaccineren wil wegnemen.

Samen met Skepp (Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale) en Wietse Wiels geeft ze een boek uitgegeven 'Vaccineren: doen of laten?'. Skepp strijdt tegen onder meer de anti-vaxboodschappen.

'Met dit toegankelijk geschreven boekje - je kan het op één avond uitlezen - leggen we uit: Waarom zijn vaccins belangrijk? Wat hebben ze betekend in de geschiedenis?', vertelt Finoulst in De Afspraak. 'De belangrijkste reden waarom mensen twijfelen over de vaccins is omdat ze bang zijn. Er zijn twijfels over het virus: Is dit virus gemaakt in een labo om de wereldbevolking te decimeren? We merken dat als je informeert - Wat is een vaccin? Hoe wordt dat gemaakt? Hoe wordt het getest? Wat zit daar in? Hoe werkt dat? Waarom is dat meestal zeer veilig?- je mensen kan overtuigen.'

In het boek is er ook een hoofdstuk gewijd aan Andrew Wakefield, een in opspraak geraakte voormalige Britse arts die zich opwerpt als een soort goeroe van de anti-vaxbeweging.

Herbekijk Marleen Finoulst in De Afspraak op VRT NU.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief