Urbanus over afgelaste Boekenbeurs: "Jammer, ik ben daar al jaren vaste klant"

LangZullenWeLezen

Komiek en stripauteur Urbanus vindt het jammer dat de Boekenbeurs dit jaar niet doorgaat. Organisator Boek.be vindt het te onduidelijk of er in het najaar massa-evenementen kunnen plaatsvinden, dus hakt het de knoop nu al door. "Da's natuurlijk spijtig. Van in het begin van de Urbanusstrip ben ik daar vaste klant," aldus Urbanus.

"Het is jammer dat deze editie niet doorgaat, maar ik ga er natuurlijk ook niet van sterven. Ik ben geen Brusselmans die daar elke dag zat, maar ieder jaar kom ik toch één of twee dagen naar de Boekenbeurs om mijn strips te signeren. Zeker de jongste jaren zijn die signeersessies heel goed georganiseerd", vindt Urbanus. "Iemand loodst de mensen dan een beetje in de goede richting en als er echt veel volk staat, schrijven medewerkers van de uitgeverij de naam van de kinderen die hun strip willen laten signeren al op een papiertje."

Rechtstreeks contact met fans

Een paar uur lang signeren is intensief, maar dat heeft Urbanus er graag voor over. "Als je dan recent iets gedaan hebt, hoor je van de mensen of ze dat een beetje plezant vonden. Een van de leukste mensen die ik ooit heb ontmoet op de Boekenbeurs is een vrouw die beweerde dat ze 64 entiteiten in haar lichaam had zitten. Toen ik vroeg of ze er dan een paar wilde opsommen om het boekje aan op te dragen zei ze: "Oei, kiezen kan ik niet, want dan wordt het ruzie in mijn hoofd. En het was al ambras, want niet iedereen wilde dat ik vandaag naar de Boekenbeurs kwam." Ik heb er dan maar ingeschreven: "Voor iedereen het beste en kom overeen hé, jongens." (lacht) Lees verder op vrtnws.be


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief