Uitgeverij Clavis over problemen bij Boek.be: 'Verdwijnen boekenbeurs zou doodjammer zijn'

VRT NWS

De financiële problemen bij boek.be, de organisator van de jaarlijkse boekenbeurs, raken ook de uitgevers. Zij zien mogelijk hun grootste etalage en promomoment in het water vallen. De Hasseltse uitgeverij Clavis hoopt dat het zover niet hoeft te komen.

Boek.be, de organisator van de boekenbeurs is onder gerechtelijk toezicht geplaatst. Als ze tegen half april geen sluitend toekomstplan kunnen voorleggen aan de ondernemingsrechtbank volgt mogelijk het faillissement. Tot dan is Boek.be nog beschermd tegen schuldeisers.

De Hasseltse uitgeverij Clavis hoopt dat het zo ver niet hoeft te komen. General manager Leon Kustermans: 'Het is de jaarlijkse hoogmis van het boek. Je kan de economische return moeilijk inschatten want het gaat er niet alleen om de rechtstreekse verkoop van boeken. Maar sowieso is het voor de promotie van het boek en voor de ontmoeting tussen lezers en auteurs en illustratoren het belangrijkste moment van het jaar. Het zou zonde zijn als dat verdwijnt. In andere landen benijden ze ons dit. Nederland heeft het geprobeerd, en daar lukte het niet om iets gelijkaardigs op poten te zetten.'

Lees verder op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief