De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

'Uitgelezen', het boekenprogramma van de Voo?uit binnenkort ook op cultuurzender Podium 19

Boekentips VRT NU

Volgende week donderdag start het gloednieuwe televisiekanaal Podium 19. Van donderdag tot zondag zijn er elke avond twee premières te zien, van recente concerten en voorstellingen. De zender is een gezamenlijk initiatief van de Vlaamse Kunstinstellingen (met steun van de Vlaamse Gemeenschap, Proximus, Orange, Telenet en de VRT) en blijft bestaan tot de zalen weer opengaan.

De kunstenhuizen hopen dat het kanaal van donderdag- tot zondagavond een vaste afspraak kan worden met cultuurliefhebbers. Zo wordt op donderdag vanaf 21 uur ruimte gemaakt voor pop- en rockmuziek, vrijdagavond is het de beurt aan klassieke muziek. Zaterdagavond wordt voorbehouden aan de podiumkunsten. Zondag begint het al om 17 uur en staan afwisselend kinderproducties, jazz, wereldmuziek en literatuur op het programma.

'Uitgelezen' van de Voo?uit op Podium 19

Kunstencentrum Voo?uit is één van de partners van Podium 19. Zij bieden op zondag 24 januari (18:00) het boekenprogramma 'Uitgelezen' aan.

'Pittige discussies over recent verschenen boeken tussen bekende graaglezers - waaronder vaste waardes Jos Geysels, Anna Luyten en Fien Sabbe - aangelengd met leestips, een auteursbezoek, tombola en live muziek': zo prijst de Voo?uit haar maandelijkse boekenprogramma aan. Corona noodzaakt 'UItgelezen' voorlopig digitaal te gaan.

Op zondag 24 januari kan je 'Uitgelezen' via de livestream volgen, thuis vanuit je pluche zetel, met deze extra panelleden en boeken: Filip Joos en Mark Coenen (her)lazen de 100-jarige 'De Witte' van Ernest Claes, 'Bittere tijden' van Nobelprijswinnaar Vargas Llosa en 'Utopia Avenue' van David Mitchell’s. Christophe Vekeman leest voor uit zijn bekroonde roman 'Cruise' en Lady Linn zorgt voor de muzikale intermezzo’s.

Podium 19 is te zien op:

  • Kanaal 19 van Proximus Pickx
  • Kanaal 99 van Telenet TV
  • Kanaal 20 van Orange TV

En kan herbekeken worden via VRT NU.

Lees meer over Podium 19 op vrtnws.be.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief