Herbeluister de spannende #weetikveel met topspeurder Martin Van Steenbrugge, auteur van 'Most Wanted'

Non-fictie Radio 1

Martin Van Steenbrugge was 5 jaar undercoveragent bij de Belgische politiediensten. Niemand wist van zijn dubbelleven, behalve zijn broer: de bekende strafpleiter Walter Van Steenbrugge. Onder het pseudoniem Martin Bloemperk opereerde hij vooral in het drugsmilieu, maar ook in de kunstwereld. Zo slaagde hij erin om een gestolen Van Gogh terug te vinden.

'Martin Bloemperk'

Het beroep van undercoveragent spreekt tot de verbeelding. Het begint al met het aannemen van een andere identiteit en undercovernaam. In het geval van Martin was dat 'Martin Bloemperk'. Hij koos voor die naam uit eergevoel en respect voor zijn overgrootmoeder die een vondeling was en genoemd werd naar de vindplaats. Martin, de échte, vond dat een goede naam: het had een beetje een Zuid-Afrikaans accent, denk aan Bloemfontein, en zo kon hij zijn verhaal schetsen naar een vondeling....een goede, geloofwaardige undercoverstory!

Presentator Kobe Ilsen vuurt de ene na de andere vraag op Martin af: Hoe leeft een undercoveragent? Hoe verloopt het contact tussen een undercoveragent en een crimineel? Wat met familie en je sociaal leven? Werd hij niet paranoia? Heeft hij professionele fouten gemaakt?...

Herbeluister/herbekijk deze spannende uitzending op Radio 1.

Herbekijk ook Martin Van Steenbrugge in het progamma 'Vandaag' op één, naar aanleiding van het verschijnen van zijn boek 'Most Wanted. 20 jaar lang jagen op voortvluchtige criminelen'.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief