Topdokter Danny De Looze maakt komaf met nonsens en halve waarheden over voeding, spijsvertering en stoelgang in 'Lactose, gluten & co'

Non-Fictie LangZullenWeLezen

Topdokter Danny De Looze is professor maag- en darmziekten aan het UZ Gent en maakt in zijn boek 'Gluten, lactose en co' komaf met nonsens en halve waarheden over voeding, spijsvertering en stoelgang. Zo is glutenvrij eten niet altijd het beste idee.

Je kan er bijna niet meer naast kijken in de winkelrekken, en ook in restaurants wordt er steeds meer rekening gehouden met glutenvrije voeding. "Het wordt voor een stukje gestuurd door de media en de industrie, al zijn er natuurlijk mensen die zich effectief beter voelen door geen gluten meer te eten", analyseert professor De Looze in zijn boek.

De professor zat in de studio van De Madammen en Anja Daems heeft zelf ook nog heel wat vragen zoals 'hoe ziet de ideale stoelgang eruit en klopt het dat we meer stoelgang aanmaken in vergelijking met vroeger?'. Herbekijk het gesprek en sla vooral de goede raad van de dokter niet in de wind.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief