De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Patrick Lemineur

Toni Coppers heeft de publicatie van zijn nieuwste thriller 'Val' uitgesteld tot de boekenwinkels opnieuw opengaan

Thriller Radio 2

'Val' is de titel van de nieuwste thriller van misdaadauteur Toni Coppers. Het boek ligt nu pas in de winkel hoewel het al eerder had kunnen verschijnen. Toni Coppers zegt dat hij de datum heeft uitgesteld tot de boekenwinkels opnieuw de deuren zouden openen. Hiermee wil hij zijn loyaliteit betuigen tegenover de boekenwinkels die hem heel veel steun hebben gegeven aan het begin van zijn schrijverscarrière, 11 jaar geleden.

'Val' is geen Lise Meerhout-boek. Het is een andere thriller geworden met een man in de hoofdrol. Alex Berger is privédetective, was in een eerder leven commissaris bij de dienst Moordzaken in Brussel, en is in Oostende verzeild geraakt. Hij praat liever tegen de zeemeeuwen dan tegen de mensen. Hij is een man 'die met zijn rug naar het leven staat, net zoals Oostende met de rug naar de zee is gericht', vertelt Toni Coppers in het programma 'Beste Buren' op Radio 2. Hij schreef 'Val' ook grotendeels in Oostende, het is een stad waar hij graag komt en die hem ook zuurstof geeft en een horizon biedt. In het verhaal brengt de jacht op de moordenaar Alex Berger over heel Europa. De plekken die in het boek zijn beschreven, heeft Toni allemaal bezocht: 'Waarover ik schrijf, moet juist zijn' vertelt hij.

#corona

Toni Coppers is afkomstig uit Sint-Truiden dat bijzonder hard getroffen is door corona. Twee vrienden van zijn vader zijn eraan overleden. Hij heeft zijn ouders maar eenmaal gezien tijdens de voorbije lockdown. 'Het virus straft je omdat je te dichtbij bent geweest, of iemand hebt geknuffeld en dus in de warmte die je aan andere mensen wil geven'.

Herbeluister Toni Coppers op Radio 2.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief