Herbekijk Toni Coppers over zijn nieuwste thriller 'Jacht' in de Zomerboekathon

Thriller Zomerboekathon

Op 11 juni ging Tom De Cock de uitdaging weer aan. Hij interviewde 12 uur lang meer dan 40 auteurs over de meest verscheiden en recente boeken. Zodat jij weet welk boek er binnenkort mee op vakantie mag. Alles kon je live volgen op VRT NU. En vorige zondag was de eerste compilatie met de beste fragmenten uit de Zomerboekathon te zien op Eén. Toni Coppers was er te gast. Hij werd gechaperonneerd door Ilse Cox, de stem van zijn audioboeken.

De nieuwste thriller 'Jacht' van Toni Coppers staat trouwens ook op de zomerlijst van Boekhandels Vlaanderen.

Jacht

Het is weer een verhaal met als hoofdpersonage Liese Meerhout. ‘s Nachts is de haven van Antwerpen het terrein van de ‘uithalers’, kleine garnalen die voor de drugskartels het vuile werk opknappen en rondsjouwen met sporttassen vol cocaïne. Wanneer een man vrijkomt uit de gevangenis en er aan het hoofd van een maffiafamilie een machtswissel optreedt, worden gewone mensen meegezogen in een draaikolk van wraak en geweld. Of zijn die gewone mensen toch niet zo gewoon?

De inspiratie voor het boek vond Coppers in zijn dagelijks leven. Hij woont in Antwerpen in een nieuw samengesteld gezin met jonge kinderen die naar de scouts gaan. 'En dan hoor je plots dat het ene scoutsvriendje in de straat woont waar een granaat ontploft. Die 'war on drugs' wordt erg zichtbaar. En dan ga je dat wat bestuderen en dan vond ik het boeiend om in de krant te lezen dat een 'uithaler' veroordeeld is. En dat is dus iemand die de drugs uit de container haalt. En zo leer je meer over het hele systeem om dat beetje poeder tot bij de neuzen te krijgen. En die neuzen ergeren mij enorm, omdat ze niet beseffen hoeveel bloed er aan dat poeder hangt', legt Coppers uit.

Ilse Cox

Ilse Cox is de grootste Toni Coppers-kenner van het land, want ze heeft op anderhalf jaar tijd alle Liese Meerhout- verhalen ingelezen. En ze is Coppers nog niet beu. Coppers lacht opgelucht. Cox is de stem van alle audioboeken. Ze ontdekt de verhalen samen met de lezer, want ze leest niets op voorhand. Ilse leest ook een stukje voor in de Zomerboekathon, maar is zenuwachtig omdat Coppers en Tom De Cock op haar vingers kijken.

Zomerboekentip

Alle gasten in de Zomerboekathon mogen ook steeds hun ultieme zomerboek aanprijzen bij Tom. Cox geeft als zomertip 'Honingeter' van Tülin Erkan. Coppers tipt 'Uit het leven van een hond' van Sander Kollaard.

Herbekijk het interview met Toni Coppers in de Zomerboekathon hieronder:

Herbekijk de volledige eerste compilatie van de ' Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon' voor Eén op VRT NU

Binnenkort kan je alle integrale interviews van de Zomerboekathon trouwens vinden op VRT NU

Kijk zondag 26 juni naar de tweede compilatie 'Een zomer vol boeken, de Zomerboekathon' op Eén om 21.50 uur.

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief