Julian Maiwald

Toneelschrijfprijs voor 'actueel en geestig' stuk over filosoof Nietzsche

Literaire prijs Klara

De 33e Toneelschrijfprijs is voor 'Immens' van de Nederlanders Vincent van der Valk en Casper Vandeputte. De prijs is uitgereikt op het Theaterfestival in Brussel.

Op het Theaterfestival is de jaarlijkse Toneelschrijfprijs uitgereikt, ter waarde van 10.000 euro. Theatervoorstellingen uit Nederland en Vlaanderen komen in aanmerking voor de prijs.

De winnaar is 'Immens' van acteur Vincent van der Valk en regisseur Casper Vandeputte, een stuk over het gedachtegoed van de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche. 'Immens' van TheaterUtrecht ging in 2019 in première op het Nederlandse theaterfestival Oerol op Terschelling en ging daarna op tournee.

De jury van de Theaterschrijfprijs prijst 'de levenslust, vitaliteit en actualiteit die van dit werk afspat'. De makers zijn erin geslaagd 'het doorwrochte en hermetische gedachtegoed van Friedrich Nietzsche te bewerken tot een actueel, diepgravend, geestig en persoonlijk stuk". De jury besluit: 'Dit levert humor, relativering en een meer dan onderhoudend theaterwerk op'.

Bekijk op klara.be de video met meer toelichting door Vincent van der Valk en Casper Vandeputte.


Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief