De website langzullenwelezen.be gaat begin volgend jaar offline en de informatie wordt sinds 1 november niet meer aangevuld. Wil je op de hoogte blijven van het laatste boekennieuws uit de VRT-programma's en leestips ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Radiomaker Tom De Cock wint literatuurprijs met jeugdboek 'Lily'

Literaire prijs VRT NWS

Radiopresentator Tom De Cock heeft met zijn boek 'Lily' de Vlaams-Nederlandse literatuurprijs 'Beste Boek voor Jongeren 2022' gewonnen. De prijs bekroont boeken die goed aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. De Cock was de enige Vlaming die genomineerd was in de categorie 'Oorspronkelijk Nederlandstalig. 'Dit voelt als een Oscar', reageert Tom De Cock.

'Ik kan het nog steeds niet geloven', schrijft De Cock op Instagram. Meteen de dikste prijs die een jeugdboek kan winnen in Nederland, omdat ie door jonge lezers zélf wordt uitgereikt. Ik glunder het hele weekend verder.'

'Lily' gaat over een meisje van 14, één van de bekendste influencers van haar tijd. Ze is altijd druk bezig, tot ze op vakantie verliefd wordt op Samuel. Ze stort zich in een knettergek avontuur om zijn hart (en zijn lippen) te veroveren. Waar ze niet op gerekend had, was de harde waarheid over het leven dat ze leidt. Een ontdekkingstocht die niet alleen haar bestaan, maar dat van elke jongere op de planeet op z’n kop zal zetten.

Lees verder op vrtnws.be.

Proficiat, Tom!

Tom De Cock kwam in 2021 langs bij Gillis en Govaerts op MNM om zijn nieuwe boek 'LILY' voor te stellen. Dystopisch, futuristisch een perfect verfilmbaar zijn sleutelwoorden.

Radiomaker Tom De Cock wint literatuurprijs met jeugdboek 'Lily'
Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief