Tom De Cock stelt zijn Young Adult boek 'Lily' voor op MNM

Young Adult Gillis & Govaerts

Tom De Cock kwam zijn nieuwe boek 'LILY' voorstellen bij Gillis&Govaerts op MNM. Het hoofdpersonage heeft elke dag een nieuwe haarstijl en daarom bewijst hij dat hij dat ook kan. Hij heeft roze en paars haar. Hij heeft daarvoor vanochtend drie uur bij de kapper gezeten. Morgen en overmorgen doet hij dat weer.

Deze Young Adult roman is een feelgood boek, maar het gaat ook over het klimaat.
'Tot nu toe heeft nog niemand een gesprek gehad over ' hoe kunnen we een nieuwe coronacrisis' vermijden. Ook de vluchtelingencrisis zit in dit boek. Maar het is vooral heel plezant. Het is voor vanaf 12 jaar, maar ook de bomma mag het lezen. Pommelien Thijs van #Likeme heeft het boek gelezen en ze vergelijkt het met 'The Hunger Games'. Ook Chrostin heeft het boek gelezen', vertelt De Cock. En 'de mama' van Tom De Cock staat op de achterkant en zegt dat ze uitkijkt naar een verfilming. Tom hoopt een plekje op Netflix, grapt hij nog.

Dit is de korte samenvatting van het boek:

Buiten is het vijftig graden. De zeespiegel stijgt elke dag en er is om de haverklap een lockdown door een of ander nieuw virus – of erger: een vieze schimmel. Maar het zal Lily allemaal worst wezen. Ze is veertien, baadt in luxe, en is altijd druk druk druk als een van de bekendste influencers van haar tijd.

Wanneer ze op vakantie halsoverkop verliefd wordt op de goddelijke mopperpot Samuel, stort ze zich in een knettergek avontuur om zijn hart (en zijn lippen) te veroveren. Waar ze niet op gerekend had, was de harde waarheid over het leven dat ze leidt. Een ontdekkingstocht die niet alleen haar bestaan, maar dat van elke jongere op de planeet op z’n kop zal zetten.

Een meisje dat alles heeft, geeft haar prinsessenleventje op voor de liefde. Ze krijgt er een verpletterende verantwoordelijkheid voor in de plaats.

Herbeluister het interview hieronder:

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief