Tom De Cock praat op MNM over de Boekenmarathon van Boek.be op VRT NU

MNM

Dit jaar kunnen we niet naar de Boekenbeurs in Antwerpen. Normaal komen daar zo’n 125.000 bezoekers. Vorig jaar kwamen er 1000 schrijvers signeren.

Corona trok een flinke streep door die rekening, al probeert Tom De Cock er nog het beste van te maken met zijn Boekenmarathon. Elf dagen lang, acht uur per dag interviewt de voormalige MNM-stem in totaal geen 1000 maar toch 300 schrijvers, van wie de meeste effectief aanwezig zullen zijn in de lege hallen van Antwerp Expo. 'In de hoop dat je in de stream op VRT Nu toch echt wel een nieuw boek kan ontdekken. En hopelijk ook zal kopen, want de hele sector heeft het enorm moeilijk', licht Tom De Cock toe op MNM.

'We hebben een gezellig bureautje gezet en om beurten op coronaproof afstand ontvang ik de ene na de andere schrijver'. En ook digitaal dus. Denk aan Nicci French, Hillary Mantel, Ish Ait Hamou, Ilja Leonard Pfeijffer, Jonas Jonasson, Marc De Bel, Bart Moeyaert, Yotam Ottolenghi, maar evenzeer zitten er onbekende debutanten tussen. En elk genre komt aan bod: fictie, wetenschap, kookboeken, young adult, poëzie, …

'Dus zeker niet enkel boeken met een grote L (van literatuur). Net zoals op de Boekenbeurs. Alle auteurs kan je checken op boekenbeurs.be en vanaf morgen zie je ook de highlights van vandaag op Eén', sluit Tom De Cock af.

Herbeluister het interview van Tom op MNM hieronder

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief