Tom De Cock op Klara en MNM over : De eindmeet van de Boekenmarathon in zicht

MNM en KLARA

Vanmorgen werd Tom De Cock door verschillende radiozenders opgebeld. Zo ook door de VRT-zenders MNM en Klara. Allen hebben ze veel lof voor zijn 'olympische' prestatie. Vanavond loopt hij over de eindmeet van de Boekenmarathon. Dan heeft hij 11 dagen aan een stuk, 8u per dag van op een houten stoel in een ijskoude lege hal van Antwerp Expo om het kwartier een andere babbel over een boek gehad. Dit als coronaproof alternatief voor de Boekenbeurs.

Hij vertelt dat hij wel wist dat hij veel zou leren over nieuwe boeken, maar had niet door dat hij in de interviews daarnaast ook veel zou leren over de schrijvers, hun passies, de studies voor hun boeken...Er gingen hele werelden voor hem open.

Hij had heel verscheiden gasten: de jongste was 16 jaar, hij belde met schrijvers in Zwitserland, Frankrijk, Engeland, Zweden, Het Verenigd Koninkrijk, De Verenigde Staten, sprak met grote namen als Nicci French, Nicole Kraus, Robert Harris en zijn literaire helden zoals Bart Moeyaert...maar ook de debutanten konden zijn hart stelen en hij genoot ervan dat er ook minder belichte genres zoals fantasy, graphic novel aan bod kwamen en vooral de ontmoeting met illustratoren vond hij verrijkend. 'Vlaanderen staat in die wereld aan de top, er zijn illustratoren wiens boeken in meer dan 25 landen gelezen worden'.

'Mensen hebben massaal naar de stream gekeken, de reacties doen deugd en er zijn ook Boekhandels die zeggen dat er regelmatig iemand langskomt die zegt: 'Tom De Cock zei dat ik dit boek moest kopen'', vertelt De Cock verder nog.

Voor Tom De Cock was er dus wel een Boekenbeurs in Antwerpen, hij was er de enige gast, maar liet ons dus allen meegenieten en bracht ons op deze manier toch in contact met de boeken die verschenen in 2020.

Er staan nu meer dan 300 filmpjes van de interviews uit de Boekenmarathon op VRT NU. Zie je door het bos de 'boeken' niet meer, dan kan dit handig overzicht je misschien wel op pad helpen.

Herbeluister hieronder de interviews op Klara en MNM

Deel dit artikel

Nog meer boekennieuws op

Kom erbij en lees mee.

Begint het te kriebelen?

Goesting om jouw boekenkast aan te leggen?
Laat het leesplezier beginnen!

Log in met je VRT profiel

Meer leesplezier?

Blijf je graag op de hoogte van alle nieuwtjes?
We sturen je elke week een verse update!

Schrijf je in op de nieuwsbrief